Günümüzde sosyal medyanın gücünü anlamayan şirket kalmamıştır sanıyoruz. Bildiğimiz medya kanallarının yanı sıra artık dijital dünya medya araçları, sosyal medya platformlarında önemli hale geldi. Hashtag, Twitter, Facebook, Linkedin ve Instagram gibi sosyal medya sitelerinde markaları, kişileri ve işletmeleri etiketlemenin akla gelen ilk yoludur. İlk Hashtag kullanımı Twitter’da ortaya çıkarken, hashtag’ler bugün hemen hemen her sosyal medya platformunda kullanılması neredeyse zorunlu hale geldi. Çünkü artık her marka sosyal medyada erişimlerini arttırmayı hedefliyor. Hashtag’ler özellikle takipçiler içindir ve Hashtag pazarlaması ile geleneksel pazarlamadan dijital pazarlamaya doğru ciddi bir yönelim başladı.
Hashtag’ler sosyal medyada dikkat çekmek, tanıtım yapmak ve bağlantı kurmak için kullanılmaya başlandı. İnsanların ilgili sohbete ulaşmalarını, takip etmelerini ve etkileşimi kolaylaştırmanın bir yolu olarak 2007 Ağustos ayında Chris Messina tarafından Twitter’da kullanımıyla başlangıç yapıldı. Instagram, Ocak 2011’de hashtag desteği sağladı. Facrbook ise Hashtag’leri 2013 yılında kullanmaya başlatmıştır. Böylece, kullanıcılardan daha fazla etkileşim alan içeriği kolayca filtreleyebilmek adına Hashtag’ler hayatımızda yer almaya başladı. Hashtag kullanımı “Hashtag Marketing” yani “Etiket Pazarlama” olarak bir pazarlama unsuru haline geldi. Markaların tanıtımı, Hashtag Pazarlama ile bir direktif aracı konumuna geldi. Hashtag reklamları, sosyal medya pazarlamasında ise çok güçlü bir alt yapı oluşturdu. Markanın strateleri oluştururken kullanılacak Hashtag kurumun ve markanın vizyonu ve pazarlama hedefleri göz önüne alınarak oluşturulmalıdır.
Hashtag’ler, konuyla ilgili kavramla dair her şeyi ilişkilendirmeye yardımcı olan anahtar kelime ya da kelime öbeklerinden oluşur. Hashtag pazarlamasının en keyifli yanlarından biri de istenilen her şeyin tamamen ücretsiz olarak sosyal ağlarda tanıtılmasıdır. Hiçbir yatırım yapılmaksızın doğru kullanıldığında en yüksek erişime sahiptir. Yani etiketlemeyi düşündüğümüz her şey için Hashtag kullanabiliriz. Ancak bunu yaparken de üzerine tıklandığında hashtag’e ait bir sayfanın olup olmadığına dikkat edilmelidir. Bu nedenle konuyla ilgili uygun anahtar kelime belirlendikten sonra # sembolüyle adlandırılmalıdır. 30 kadar Hashtag kullanımına izin verilse de bizim önerimiz gereksiz ve fazla Hashtag kullanımına dikkat edilmesi yönünde. İnsanlar Hashtag’lere boğulmak istemeyecektir. İletişimi artırmayı hedeflerken tersi bir etki yaratabilirsiniz.
Hashtag ve Sosyal Medya
Sizler de Hashtag kullanarak gönderilerinizin organik erişimini artırmak, markanızın tanıtımını yapmak, trend konuları görmek ve etkileşime geçmek, sosyal ağlarda sohbet edebilmek, pazarlama kampanyaları ile yarışma, hediye tanıtımlarını yapmak, önemli bir konu hakkında farkındalık sağlamak, bir konu hakkında topluluk oluşturmak ve sosyal medya pazarlamanızı yapabilirsiniz.
Siz de fikrinizi belirtin
You must be logged in to post a comment.